Au înflorit ghioceii! În curţile din Capitală pot fi observate pâlcuri de flori de o specie mai rară

Embed:

În plină iarnă, în mai multe curţi din Capitală, ghioceii au înflorit deja pentru a doua oară. În timp ce specialiştii spun că acest lucru se întâmplă din cauza temperaturilor prea ridicate pentru această perioadă a anului, o profesoară din oraş afirmă că există o specie rară de ghiocei care înfloreşte de mai multe ori pe an, inclusiv iarna.

Ghioceii din grădina Veronicăi Pîrlea-Conovali au înflorit încă acum câteva zile. Este vorba despre o specie rară de ghiocei care înfloreşte de două ori pe an, iarna şi primăvara. 

"Iată acum când este foarte cald afară zilele acestea a fost foarte cald şi chiar la mine în curtea casei am un lan întreg de ghiocei care practic toţi au înflorit şi îşi menţin florile foarte bine. Adica vreo câteva săptămâni, ei nu se vestejesc şi nu se ofilesc", a spus locuitoarea Capitalei, Veronica Pîrlea-Conovali.

Femeia spune că a studiat aceste plante şi a aflat câteva lucruri curioase.

"Când găinile cădeau cloşcă, se spunea că, câţi ghiocei ai adus şi ai pus în vază, atâţia puişori cloşca va avea. Deci bulbul lor pe lângă faptul că este otravitor, mai este și un medicament foarte bun pentru unele boli", a mai adăugat locuitoarea Capitalei, Veronica Pîrlea-Conovali.

Unii locuitori ai Capitalei consideră, însă, că ghioceii au înflorit din cauza vremii anormal de calde.

Poliția atenționează că cei care rup sau vând ghiocei riscă amenzi de până la 2.000 de lei.

Lasă un comentariu