Au plecat după victorie. FC Zlin - Sheriff Tiraspol, joi, de la 20:00, la Canal 3

Embed:

Fotbalul moldovenesc contează din nou în Europa. Sheriff Tiraspol îşi începe mâine aventura în grupele Ligii Europa, competiţie care a adunat la start echipe ca AC Milan şi Arsenal Londra. În prima etapă, tiraspolenii întâlnesc deţinătoarea Cupei Cehiei, FC Zlin în direct la Canal 3 de la ora 21 şi 45 de minute.

Sheriff Tiraspol a plecat astăzi cu o cursă charter spre oraşul Brno, care se află la 80 de kilometri de Olomouc, acolo unde se va disputa partida.  Fotbaliştii campioanei Moldovei au plecat optimişti în Cehia, însă nu se consideră favoriţi. Asta chiar dacă au o experienţă mai bogată în cupele europene în comparaţie cu FC Zlin.

"Nu trebuie să subestimăm adversarul. Va fi o luptă şi sper noi să ieşim învingători. Am muncit mult ca să ajungem în aici în Lig Europei. Aşa că vom face tot posibilul ca să nu dezamăgim", a zis fundaşul Sheriff Tiraspol, Petru Racu.

Sheriff Tiraspol a jucat până acum şase meciuri cu echipe din Cehia în cupele europene şi nu a obţinut nicio victorie. Statistica însă nu îi deranjează pe fotbalişti. Aceştia vor să debuteze în grupele Ligii Europa cu victorie.

"Mereu îţi doreşti să obţii victoria în primul meci. Aceasta ne va da mai multă încredere. Desigur ne dorim victorie. Toţi îşi doresc, nu numai noi, dar şi întreaga ţară are nevoie de acest succes", a zis

"Ne vom strădui să debutăm cu victorie, însă ştim foarte bine că şi Zlin vrea acelaşi lucru. Consider că totul este în mâinile noastre", a afirmat căpitanul Sheriff Tiraspol, Mateo Sușici.

Partida dintre FC Zlin şi Sheriff va fi transmisă în direct de Canal 3 , mâine, de la ora 20:00.

Campioana Moldovei are un lot estimat la nouă milioane de euro, în timp FC Zlin are un lot cotat la 8 milioane de euro.

Cel mai scump jucător din echipa cehilor este sârbul Vukadin Vukadinovic, care costă 720 de mii de euro.

De partea cealaltă, cel mai valoros fotbalist de la Sheriff este Josip Brezovec, estimat la 990 de mii de euro.

La trofee cucerite, Sheriff este net superioară grupării cehe. Tiraspolenii au câştigat de 15 ori titlul în Divizia Naţională şi de nouă ori cupa Moldovei.

Pe lângă faptul că se află la debutul în Europa League, Zlin a câştigat abia în acest an primele trofee, cupa şi supercupa Cehiei. Mai mult decât atât, a ajuns cu noroc direct în faza grupelor, deoarece Manchester United a câştigat Liga Europa şi Zlin a ocupat locul englezilor, deoarece ei vor evolua în Liga Campionilor.

Stadionul formatiei Zlin nu a fost omologat de UEFA, astfel că meciurile de pe teren propriu le va disputa la Olomouc, un oraş situat la o distanta de 65 de kilometri.

Sheriff nu a câştigat niciodată în deplasare în cupele europene şi nu s-a impus în faţa echipelor din Cehia în cele şase meciuri disputate.

Gruparea tiraspoleană ocupă primul loc în Divizia Naţională, în timp Zlin se află pe locul 6 în campionatul intern, fiind la nouă puncte în spatele liderului.

Meciul dintre Zlin şi Sheriff Tiraspol se va disputa mâine de la ora 20:00 şi va fi în direct la CANAL 3.

Lasă un comentariu