Autoritățile de la Bucureşti califică reacția vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, ca fiind nepotrivită

Embed:

Autoritățile de la Bucureşti califică reacția vicepremierului rus Dmitri Rogozin ca fiind nepotrivită. Demnitarul i-a numit nemernici pe oficialii români, pentru faptul că avionul cu care zbura, ieri, spre Chişinău a avut interdicţia de a survola spaţiul ţării vecine. De altă parte, ambasadorul rus în Moldova, Farit Muhametșin, a declarat că gestul Bucureştiului nu va face altceva decât să tensioneze relațiile moldo-ruse.

Ministrul român al Apărării a declarat că autoritățile ar trebui să condamne această retorică a oficialului rus.

"Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte. Eu nu aș intra într-un asemenea tip de retorică. Eu cred că noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și, în același timp, să facem ceea ce este necesar pentru a avea cât mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile.", a declarat ministrul Apărării al României, Adrian Țuțuianu. 

Deputatul european Monica Macovei consideră că reacția autorităților de la București a fost adecvată, întrucât Rogozin cunoaște că este persona non-grata în Uniunea Europeană.

"Rogozin este pe lista persoanelor sancționate de Uniunea Europeană în urma anexării peninsulei Crimeea de către Rusia și a sprijinului pe care Moscova îl acordă rebelilor separatiști din estul Ucrainei. Dânsul știe asta. În rest a făcut teatru pentru că știa acest lucru de mult timp.”, a adirmat eurodeputatul Monica Macovei.

Ambasadorul Rusiei în ţara noastră, Farit Muhametșin, condamnă, însă, gestul României. Diplomatul, care a mers, astăzi, la Tighina pentru a participa la ceremonia dedicată împlinirii a 25 de ani de la începutul misiunii de pacificare la Nistru, a declarat că se încearcă tensionarea relațiilor moldo-ruse. În cadrul aceluiași eveniment, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a criticat decizia României de a-l împiedica pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, să ajungă în regiunea transnistreană. Krasnoselski a precizat că se va întâlni oricum cu şeful statului, Igor Dodon, fie la Tighina, fie pe teritoriul controlat de autoritățile de la Chișinău.

Lasă un comentariu