Criză nesoluţionată. Autorităţile Capitalei nu au unde depozita gunoiul

Embed:

Criza gunoiului din Capitală rămâne, deocamdată, nesoluţionată. Locuitorii din satul Ţânţăreni nu au ajuns la un compromis cu autorităţile municipale în ceea ce priveşte redeschiderea gropii de gunoi.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei, împreună cu specialiştii Centrului Național de Sănătate Publică, le-au demonstrat oamenilor că groapa de gunoi nu prezintă niciun pericol.

Autorităţile Chişinăului au şi o ofertă generoasă pentru localnici.

"Reluarea programelor de salubrizare. Reparația drumurilor de acces. Stații de epurare", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

"Toate promisiunile care s-au spus nu s-au realizat. Din 30 de ani de activitate s-a realizat doar o porțiune de drum și un apeduct pentru satul nou, dar din păcate apa este tehnică și nu se consumă", a menționat primarul satului Țânțăreni, Anenii Noi, Ina Paşcan.

La dezbateri au participat și reprezentanții Guvernului.

"Autoritățile municipale mai mulți ani la rând evacuând gunoiul încoace nu au avut grijă de faptul ca să conserveze în modul stabilit aceste gunoiuri. Am propus să ne gândim asupra soluționării împreună a acestei probleme", a comentat secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac.

Primăria Capitalei nu mai are unde depozita deşeurile, după ce groapa de gunoi de la Bubuieci a fost închisă la insistenţa localnicilor.

Lasă un comentariu