Aventurile moldoveanului care a făcut înconjurul lumii în 481 de zile cu motocicleta

Embed:

Peste o sută de mii de kilometri parcurşi pe motocicletă. Ghenadie Şatov este unicul moldovean care se poate lăuda că a făcut înconjorul lumii în 481 de zile. A mers prin pustiu și a suportat temperaturi de peste 40 grade, dar nu regretă nicio clipă decizia de a face această escapadă pe cinci continente. 

Toată viaţa a lucrat în calitate de antreprenor, iar după ce s-a pensionat a decis să cunoască lumea.

Aventura vieții lui a durat exact un an. A trecut prin 37 de ţări, 5 continente până a ajuns în Australia! 

"Fiecare om vrea să vadă lumea şi să afle noi lucruri. Trebuie să-ţi alegi un transport confortabil. Motocicleta este o altă pasiune a mea, după cea pentru cai", a spus motociclistul Ghenadie Șatov.

Nu i-a fost deloc uşor, a suportat frigul, ploaia și temperaturi infernale. 

"În deşertul Atacama din Chile mi-a căzut motocicleta pe picior şi mi l-a fracturat. În această călătorie am îngheţat atât de tare, încât nici nu puteam vorbi. S-a întâmplat în ţări unde nici nu bănuiam că ar fi posibil", a zis motociclistul Ghenadie Șatov.

"În timpul călătoriei dormeam pe unde apucam. Am dormit şi pe motocicletă, şi sub ea, în cort, hotel, în casele unor oameni pe care nici nu-i cunoşteam şi chiar în celula unui penitenciar", a precizat motociclistul Ghenadie Șatov.

A făcut mii de fotografii pe care le-a adunat în 3 cărți.

"Australia, India, Africa de Sud, Argentina, Peru, Statele Unite ale Americii, Canada, acestea sunt ţările care m-au impresionat cel mai mult", a afirmat motociclistul Ghenadie Șatov.

A mâncat de toate, dar cel mai mult l-a impresionat bucătăria africană.

"Au o mulţime de reţete culinare. Consumă aproape totul, începând cu insectele până la fructe exotice", a mai declarat motociclistul Ghenadie Șatov.

Călătoria l-a impresionat enorm, dar spune că tot acasă e mai bine, pentru că aici şi câinele latră în limba noastră.

"Aici oamenii trăiesc într-un fel de rai. Sunt foarte multe avantaje pentru oameni, începând cu condiţiile climatice şi finalizând cu ospitalitatea. Ne aflăm într-un loc minunat. Iubesc această ţară", a conchis motociclistul Ghenadie Șatov.

Lasă un comentariu