Avocat: Mai mulţi oficiali UE se vor întâlni cu Ilan Şor

Embed:

Mai mulţi oficiali europeni vor veni la Chişinău pentru a se întâlni cu primarul de Orhei, Ilan Şor, cercetat în arest la domiciliu, în dosarul Băncii de Economii. Despre asta au anunţat astăzi avocaţii primarului, care s-au întors recent de la Strasbourg, unde au avut mai multe întrevederi cu deputaţii europeni. 

"Ilan Şor urmează să fie eliberat din arest la data de 22 iunie, iar examinarea cauzei urmează a fi făcută în continuare. Atât timp cât va fi necesar cu respectarea dreptului la un proces echitabil, iar în privinţa lui Ilan Şor urmează a fi aplicată o măsură non-privativă de libertate. Aceste argumente în faţa eurodeputaţilor le-au trimis interesul şi au arătat susţinerea", a spus avocatul Iulian Balan.

llan Şor este acuzat de escrocherie și spălare de bani în unul dintre dosarele ce vizează Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.  

Primarul oraşului Orhei a fost reținut la sfârşitul lunii iunie 2016. În data de 22 iunie expiră un an de când primarul de Orhei este în arest preventiv. Până atunci procurorii speră că vor aduce suficiente probe, astfel încât Ilan Șor să fie condamnat.

Potrivit procurorilor, o şedinţă în acest dosar a fost stabilită pentru astăzi, iar următoarea pentru luni.   

Lasă un comentariu