Bal de caritate! Balul ''Hospice Angelus'' a fost organizat în Capitală

Embed:

Bucate alese şi băuturi fine la cea de a opta ediţie a Balului anual de caritate ''Hospice Angelus'', care
s-a desfăşurat ieri în Capitală. În acest an, evenimentul a avut drept tematică stilul anilor 50 "Twist şi Rock’n’Roll”. Gazdele au organizat şi o licitaţie, în cadrul căreia s-au vândut haine, băuturi de colecție și tablouri. Balul s-a desfășurat sub patronajul președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Cei prezenți la eveniment au achitat câte 90 de euro pentru participare. Banii vor fi cheltuiţi pentru îngrijirea copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

"Particip din mai multe motive. În primul rând eu mă simt bine când știu că am ajutat și am contribuit cu un ban acolo unde el este absolut necesar", a spus ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

"Sunt pentru al cincilea an alături de cei de la ''Hospice Angelus'' și mă bucur foarte mult că prin talentul meu pot să contribui și eu un pic pentru cei care au nevoie de sprijinul și ajutorul nostru", a zis pictorul Iurie Matei.

Invitat la eveniment, Andrian Candu a declarat că prin aportul financiar adus în cadrul acestui eveniment, toţi pacienţii cu boli incurabile vor avea posibilitatea să beneficieze de servicii de îngrijire calitativă.

"Atunci când mi-au făcut să particip și sub patronajul meu să se desfășoare și să am și o contribuție financiară nu am putut să zic nu și cu mare plăcere am acceptat, deoarece ceea ce fac ei este o cauză nobilă", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Trebuie să menționez că scopul nostru nu este neapărat colectarea banilor, dar noi prin asta încercăm să ridicăm gradul de conștientizare a oamenilor vizavi de nevoile acute de îngrijiri paliative de la noi din țară", a spus organizatorul Cristina Cuciurcă.

Fundația "Hospice Angelus" a fost fondată în anul 2000. De atunci, peste 16 mii de persoane au beneficia de îngrijire medicală din banii colectaţi de această fundaţie.

Lasă un comentariu