Bani în schimbul unui loc de muncă peste hotare! Zeci de locuitori de la Glodeni, trași pe sfoară de fostul primar

Embed:

Zeci de locuitori ai raionului Glodeni au fost trași pe sfoară de fostul primar al satului Fundurii Noi. Ei spun că edilul le-ar fi cerut bani în schimbul promisiunii de a le găsi locuri de muncă legale în Uniunea Europeană. Mulți dintre ei, însă, au ajuns să muncească ilegal peste hotare, fără a fi plătiți. 

Sergiu Moscalu din satul Clococenii Vechi, raionul Glodeni, spune că i-a plătit lui Victor Cerlih, fostul edil din Fundurii Noi, două mii de lei pentru un loc de muncă în Polonia. După ce a ajuns la destinație, împreună cu alți 13 moldoveni, și-a dat seama că a fost mințit.

"Mi-a promis de lucru acătării, 800 de euro pe lună. Am ajuns acolo, nu ne-a întâlnit nimeni în Krakow. În gară am dormit prima seară. Și pe urmă de la o gazdă la alta ca niște fugari", a zis locuitorul satului Clococenii Vechi, Glodeni, Sergiu Moscalu.

Tânărul spune că nu a depus o plângere la poliţie pentru că nu a avut nicio dovadă că i-a dat bani lui Victor Cerlih.

"Dar la poliție ați fost? - N-am mai fost. M-am gândit le treburile acestea, dar... Ceva juridic, ceva documental, ceva în scris, nimic absolut. Nimeni din care am fost noi, nimeni nu a avut", a spus locuitorul satului Clococenii Vechi, Glodeni, Sergiu Moscalu.

Acest tânăr a venit acasă la fostul primar al satului Fundurii Noi pentru a-i cere socoteală. El i-ar fi plătit edilului peste o mie de lei în schimbul unui job peste hotare.

Oamenii din localitate spun că au auzit despre faptul că fostul edil, care a candidat pe listele Partidului Socialiștilor, recruta tineri pe care îi trimitea la muncă peste hotare.

Angajații primăriei din localitate spun că fostul primar Victor Cerlih ar fi demisionat acum câteva săptămâni și a plecat peste hotare.

"În cerere scria că are probleme cu inima, în limba rusă a scris-o și necesită tratament îndelungat și chiar peste hotare. El venea la lucru, se ducea, venea. El spunea că primarul nu trebuie să stea în cabinet. E drept! Nu trebuie să stea în cabinet, dar trebuie să lucreze ca primar, dar nu ca altceva. Nu știu dacă lucra altceva. Noi oficial ceva n-avem nimic. Și în sat se aude că el se ocupa cu asta", a afirmat secretarul Consiliului Local, Fundurii Noi, Mihail Tarnovschi.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Glodeni susține că deocamdată nu a fost depusă nicio plângere pe numele fostului primar al satului Fundurii Noi. Oamenii legii susțin, însă, că se vor autosesiza în acest caz.

Lasă un comentariu