Bani pentru Moldova. Pavel Filip: Prietenii la nevoie se cunosc, iar România ne-a ajutat tot timpul în momente importante

Embed:

Moldova a primit a doua tranșă din împrumutul rambursabil oferit de Guvernul României datorită eforturilor depuse pentru continuarea reformelor.

De această părere este premierul Pavel Filip. Pe pagina sa de facebook, şeful Executivului a precizat că încrederea partenerilor externi și încrederea cetățenilor moldoveni sunt foarte importante pentru dezvoltarea Moldovei. "Prietenii la nevoie se cunosc, iar România ne-a ajutat tot timpul în momente importante" - a scris Pavel Filip.

Ieri, Guvernul României a aprobat acordarea Moldovei celei de-a doua tranșe în valoare de 50 de milioane de euro. Banii vor ajunge în țara noastră la sfârșitul lui februarie, cu o lună mai devreme decât era planificat.

Acordul privind asistența financiară rambursabilă, în sumă de până la 150 de milioane de euro, a fost semnat în data de 7 octombrie 2015, la Chişinău. În august 2016 ţara noastră a primit prima tranșă, în valoare de 60 de milioane de euro.

Lasă un comentariu