Bani pentru reparația drumurilor. În 2018, vor fi reconstruite sau reabilitate 550 km de drum

Embed:

În 2018, vor fi reparaţi de două ori mai mulţi kilometri de drum decât în acest an. Este promisiunea autorităţilor, care planifică să reconstruiască 200 de km de şosea şi să reabiliteze alţi 350 de km. 

Lucrările sunt estimate la peste patru miliarde de lei, iar mai bine de jumătate din sumă a fost oferită, sub formă de grant sau împrumut, de finanţatorii străini. Aproape un miliard de lei va fi alocat din Fondul Rutier, iar peste şapte milioane de lei vor fi oferite de administraţiile publice locale, pentru reabilitarea drumurilor din localităţi.

Din aceşti bani, în primul rând, vor fi reconstruite patru şosele. Este vorba despre drumul care leagă localităţile Bălţi şi Sculeni, care are 54 de kilometri. Şoseaua Ungheni - Chişinău, unde lucrările au fost făcute, până acum, în proporţie de 87 la sută. Drumul Hînceşti - Lăpuşna - Leuşeni, care are 37 de kilometri, şi şoseaua Comrat - Ciumai, care se întinde pe 55 de kilometri.

În prezent, sunt în derulare 17 contracte, trei dintre care riscă să fie, însă, reziliate, pentru că antreprenorii care efectuează lucrările au restanţe. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc, a dat, totuşi, asigurări că întârzierile vor fi recuperate.

"Am avut aceste discuţii cu toţi, astfel încât s-a reuşit să accelerăm implementarea acestor proiecte", a menționat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Lasă un comentariu