Băsescu: Rogozin e unul dintre cei mai laşi politicieni

Embed:

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin este unul dintre cei mai lași politicieni şi a acţionat ca un descreierat din Statul Islamic, atunci când a urcat într-un avion cu pasageri şi a încercat să survoleze spaţiul aerian al României, deşi avea interdicţie. Declarația a fost făcută de fostul președinte al ţării vecine Traian Băsescu, într-un interviu pentru postul tv român B1.

"Unul dintre cei mai lași politicieni pe care i-am putut vedea, acest Rogozin. Un laș. Rogozin a procedat ca un descreierat din Statul Islamic. El a urcat știind că persoana lui este interzisă pe teritoriul UE, a urcat într-un avion cu pasageri, cu copii", a spus fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Traian Băsescu l-a criticat pe vicepremierul rus, după ce, pe 28 iulie, pentru a ajunge la Chișinău, Rogozin a încercat să zboare cu o cursă obişnuită, care survolează spațiul aerian al României, chiar dacă știa că este primul pe listele de interdicție ale Uniunii Europene. Ca urmare, avionul în care se afla demnitarul a fost obligat de autoritățile române să se întoarcă la Moscova.

În acelaşi interviu, Băsescu a menționat că, în cazul în care piloţii aeronavei n-ar fi răspuns la comanda de a se întoarce, statul român avea dreptul să-l doboare.

Critici dure la adresa lui Dmitri Rogozin au adus şi jurnaliștii ruși de la "Moskovskii Komsomoleţ". Aceştia susţin că vicepremierului rus i-a trecut termenul de valabilitate.

Într-un articol, ziariştii au scris că activitatea lui Rogozin în funcţiile de președinte al Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse și reprezentant special pentru regiunea transnistreană este contraproductivă, aşa că politicianul ar trebui să-și dea demisia.

Jurnaliștii de la "Moskovskii Komsomoleţ" mai scriu că relaţiile moldo-ruse au nevoie de un restart, iar atâta timp cât Rogozin va fi responsabil de acestea, schimbarea nu va fi posibilă. Asta în contextul în care reprezentantul special al Rusiei în Moldova ar trebui să fie o persoană, care poate să circule liber în țara noastră și care nu are o reputație politică negativă precum cea a vicepremierului rus.

Politicianul a fost declarat persona non grata în Moldova, după ce a adus, în repetate rânduri, ofense la adresa ţării noastre. Într-un interviu recent, Rogozin, care este un susținător aprig al conducerii de la Tiraspol, a spus că negocierile cu autorităţile de la Chişinău au arătat ca o țigăneală.

Lasă un comentariu