Bibliotecă digitală la Aeroportul din Capitală. Pasagerii vor putea citi gratuit cărţi cu ajutorul unei aplicații

Embed:

Pasagerii care vor aştepta să decoleze de pe Aeroportul din Capitală vor putea petrece acest timp cu folos. În sala de plecare, a fost lansată aplicaţia bookmate, care conţine peste 850 de mii de cărţi din diferite categorii şi care poate fi descărcată gratuit pe telefon sau tabletă. Cărţile sunt traduse în 12 limbi, aşa că biblioteca digitală este disponibilă şi pentru turişti.

Aplicaţia a fost descărcată deja de mai mulţi pasageri, printre care şi Ana Mîndruleac. Ea călătorește des cu avionul şi spune că, datorită cărţilor digitale, timpul de aşteptare pe Aeroport va trece mai repede şi mai util.

"Aplicaţia este foarte interesantă şi cred că, datorită ei, mai mulţi oameni vor începe să citească, întrucât, uneori, timpul de aşteptare în Aeroport este foarte mare. Bine că s-a inventat aşa ceva", a spus pasagera Ana Mîndruleac.

Pentru a descărca aplicaţia bookmate, călătorii au nevoie de un telefon mobil sau o tabletă conectată la internetul gratuit de la aeroport.

Biblioteca digitală va fi activă în telefoanele călătorilor care au descărcat-o timp de trei zile.

"Automat accesul la ea va fi restricţionat. Ne-am gândit şi noi cum am putea să îmbunătăţim calitativ acest timp petrecut în aeroportul Chişinău şi am analizat practica altor aeroporturi", a afirmat directorul Avia-Invest, Petru Jardan.

Aplicaţia va fi accesibilă doar pentru pasagerii care aşteaptă decolarea.

Lasă un comentariu