Bibliotecile din Moldova, mai atractive. Oamenii vor putea nu doar să împrumute cărți, ci să participe și la traininguri

Embed:

Bibliotecile din Moldova ar putea fi transformate în centre multifuncţionale. Oamenii ar putea veni la bibliotecă nu doar pentru a împrumuta cărţi, dar şi pentru a participa la diverse traininguri. Proiectul aparţine Ministerul Culturii şi a fost aprobat, astăzi, de comisia parlamentară de profil. 

Copiii din Străşeni vin la bibliotecă nu doar pentru cărţi, dar şi pentru a participa la diverse activităţi creative şi pentru a avea acces la tehnologii moderne. Acum doi ani în cadrul programului Novateca, instituţia a fost dotată cu mai multe calculatoare şi a devenit atractivă pentru toţi localn

Iar biblioteca din satul Rădeni nu are nici măcar agent termic, iar de 20 de ani nu este conectată la lumină. 

Autorităţile locale îşi propun să renoveze instituţia şi speră că vor face şi ei parte din programul Novoteca în scurt timp. Iar pentru ca toate serviciile noi prestate de biblioteci să se regăsească în actele normative, responsabilii de la Ministerul Culturii, au elaborat un nou regulament.

În Moldova sunt aproximativ 1300 de biblioteci, dintre care o mie au fost deja renovate prin intermediul proiectului "Novoteca". 

Lasă un comentariu