Bibliotecile, mai populare. A doua etapă a campaniei "Ne vedem la bibliotecă", lansată

Embed:

Aproape jumătate de milion de oameni au păşit anul trecut pragul bibliotecilor, renovate în cadrul proiectului "Novateca". Cifra este de aproape două ori mai mare decât în 2015.

Totodată, 14 la sută dintre vizitatori au accesat pentru prima dată internetul anume la bibliotecă. Datorită succeselor obţinute, autorităţile au anunţat că lansează din aprilie cea de a doua etapă a campaniei  "Ne vedem la Bibliotecă". 

Bibliotecile din cadrul proiectului "Novateca" sunt locul perfect pentru cei care nu au computer acasă. Ei pot evada datorită internetului în orice colţ al lumii sau pot vorbi cu cei aflati la mii de km departare. Pe parcursul ultimilor trei ani, peste o mie de biblioteci din ţară au fost dotate cu peste 3300 de

"Îmbucurător şi important pentru noi este faptul că a crescut numărul de vizite al copiilor, generaţia tânără. Totodată, dat fiind faptul că Biblioteca Naţională pentru Copiii Iona Creangă a deschis recent un Centru de Excelenţă de instruire pentru bibliotecari, în cadrul acestui centru bibliotecarii sunt instruiţi cum să ofere noi servicii", a declarat directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilie.

În cea de-a doua etapă a campaniei "Ne vedem la Bibliotecă", vor fi oferite gratuit mai multe servicii de instruire.

"Din aprilie, bibliotecile din întreaga ţară vor începe să promoveze servicii din diferite domenii. Prima lună a campaniei va fi dedicată incluziunii digitale", a menționat directorul Programului "Novateca", Evan Tracz.

"În acelaşi timp, în aceaaşi perioadă, a crescut cu 0,4 numărul de vizite la bibliotecă şi cu 0,6 numărul de vizitatori unici. Deci în procesul de dezvolatre a bibliotecilor  în centre comunitare, înceamnă că mergem pe calea cea dreaptă", a precizat viceministrul Culturii, Igor Şarov.

În cadrul programului "Novateca" au fost investite peste trei milioane de dolari pentru dotarea bibliotecilor. A doua etapă a campaniei "Ne vedem la Bibliotecă" se va desfăşura până în luna octombrie. 

Lasă un comentariu