Bijuterii în stil etno

Din cele mai vechi timpuri accesoriile au fost preferatele doamnelor. Astăzi însă industria bijuteriilor nu se mai rezumă doar la modelele clasice. Mai nou, elementele etno transpuse pe podoabe sau accesorii fac diferenţa.

Diana Ciobanu îşi împarte meseriile sau mai bine zis - iubirile. Pe de o parte este restaurator la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, dar asta nu-i încurcă să fie şi meşteriţă de bijuterii. Despre pasiunea pentru podoabe vorbim astăzi. 

Bijuteriile cu elemente etno lucrate manual sunt la mare căutare. Spre exemplu pentru a face un medalion îi trebuie în primul rând baza de pandantiv, care poate să fie din aramă sau cupru antic.

Importantă este şi stofa, etamina sau i se mai zice aida, mai rară sau mai deasă şi bineînţeles acul şi aţa sunt nelipsite din trusa sa.

După ce se coase şi se decupează cu un centimetru în afara modelului se aplică pe medalioanele din aramă. Fiecare bijuterie are desigur şi o semnificaţie.

Diana meştereşte acesorii şi pentru gageturi. 

Preţul bijuteriilor variză în funcţie de lucru depus, dar şi de necesarul de materia primă. O broşă poate să vă coste 200 - 230 lei,  o pereche de cercei - 100 şi mai mult, iar husa pentru telefon ajunge la 400 lei.

Lasă un comentariu