Bilanţ sumbru în urma tragediei din orașul rus Ijevsk. Numărul morţilor în urma exploziei a ajuns la şase

Embed:

Bilanțul tragediei din orașul rus Ijevsk, unde o parte a unui bloc de locuit s-a prăbușit în urma unei explozii, a fost revizuit la șase morți și trei răniți. Zeci de pompieri de la descarcerare continuă să caute supraviețuitori sub ruine, dar şansele să mai găsească pe cineva în viaţă sunt tot mai puţine. 

Printre victime se numără și o fetiță de opt ani, care a fost transportată la spital. Medicii spun că viața ei este acum în afara pericolului. Totodată, cel puțin doi oameni au fost dați dispăruți, iar autoritățile locale susţin că numărul victimelor ar putea creşte. La faţa locului a ajuns, ieri, şi ministrul rus pentru Situații Excepționale, Vladimir Pucikov.

"Prioritatea noastră numărul unu este operaţiunea de căutare și salvare a celor care încă se mai află sub dărâmături și securizarea zonei în care s-a produs tragedia", a spus ministrul pentru Situații Excepționale din Rusia, Vladimir Pucikov.

Omenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Potrivit versiunii preliminare, deflagrația a fost provocată de o scurgere de gaz. În urma exploziei, 16 apartamente și două magazine au fost distruse. Martorii povestesc cu groază despre cele întâmplate. 

Potrivit pompierilor, în această scară locuiau 28 de persoane, dar în momentul prăbuşirii erau acasă cel mult 15 locatari. Forţele de ordine au evacuat alţi peste 500 de oameni care locuiesc în preajmă.

Clădirea a fost construită în 1990, iar reţeaua de gaz a edificiului a fost verificată în vara acestui an. 

Lasă un comentariu