Biserici prădate. Trei lăcaşuri din raionul Basarabeasca au fost sparte noaptea trecută

Embed:

Trei biserici din raionul Basarabeasca au fost sparte noaptea trecută. Hoţii au reuşit să fure bani doar dintr-un singur lăcaş. Parohul bisericii din satul Sadaclia, spune că tâlharii au sustras 14 mii de lei. Celelalte două biserici, din satele Iordanovca şi Carabetovca, au rămas cu uşile deteriorate, dar nu a fost furat nimic. Cazurile sunt investigate de Inspectoratul de Poliţie din Basarabeasca. 

Hoţii au intrat în biserica din Sadaclia după ce au tăiat cablul camerei de supraveghere, instalată în curtea lăcaşului. Hoţii au încercat să intre şi în casa preotului. Dar după ce au văzut că proprietarii sunt acasă, au fugit. 

"Geamul era deschis, perdea era pe de o parte. Geamurile au forţat aşa "frumos", se vede ca sunt specialişti. Ne bucurăm că măcar nu au prafonat cele sfinte. Nu au luat icoane. Cum au fugit ei, când ne-am trezit noi, se vedea că nu au ceva greu. Cădeau leii din urma din buzunari", a spus diaconul Andrei Macari.

Localnicii sunt scandalizaţi.

Iar din biserica din satul Carabetovca din acelaşi raion hoţii nu au reuşit să scoată nimic.

"Noaptea, pe la ora trei m-a sunat părintele Andrian Macari din satul vecin, ni-a spus că la dânşii a fost furată biserica, m-a sfătuit să vin să văd, dacă şi la noi nu a furat, am observat că nu e lanţul la poartă, am găsit geamul deschis, dar tot aşa atent", a zis parohul bisericii din Carabetovca, Constatin Pisica.

Oamenii legii au mai multe versiuni şi urmează să stabilească, dacă în toate spargerile sunt implicate aceleaşi persoane. Dacă vor fi găsiţi, făptaşii riscă o amendă de până la 70 de mii de lei sau până la patru ani de închisoare.

Lasă un comentariu