Bridget Brink: Guvernul de la Chişinău a fortificat relaţiile cu Uniunea Europeană

Embed:

În ultimii doi ani, guvernarea de la Chişinău a realizat reforme importante şi şi-a fortificat relaţiile cu Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de asistentul adjunct al Secretarului american de Stat, Bridget Brink, într-un interviu pentru portalul News Maker. 

Oficialul a încurajat autorităţile din ţara noastră să continue reforma justiţiei, să sporească eforturile în lupta împotriva corupţiei şi a traficului de persoane şi să asigure mai multă transparenţă în administrarea publică.

Un alt subiect abordat de Brink în cadrul interviului a fost conflictul transnistrean. Oficialul american a menţionat că relaţiile autorităţilor de la Chişinău cu cele din stânga Nistrului au progresat. Brink consideră că dacă va exista voință politică din ambele părţi, atunci problema va putea fi soluţionată.

Asistentul adjunct al Secretarului american de Stat a vorbit şi despre alegerile care vor avea loc în Moldova, în această toamnă. Statele Unite aşteaptă ca scrutinul să se desfăşoare corect şi transparent.

Brink a declarat că dacă vor câştiga partidele proeuropene, americanii vor ajuta Moldova să-şi îndeplinească visul de a deveni stat membru al blocului comunitar. 

Lasă un comentariu