Bucuria picilor. Pentru copiii din Briceni va fi deschisă o tabără de odihnă

Embed:

În timpul vacanţei de vară, elevii din raionul Briceni se odihnesc cu sapa pe deal. Doar unii norocoşi reuşesc să meargă la o tabără dintr-un alt raion. Asta pentru că în regiune nu există nicio tabără pentru copii. Autorităţile raionale împreună cu reprezentanţii Guvernului spun că au găsit, în sfârşit, o soluţie. În cel mult doi ani, în satul Pererîta va fi deschisă prima tabără de odihnă din Briceni. 

Lilia Balan din satul Pererîta are trei copii care şi-au petrecut toate verile acasă. Femeia spune că şi-ar dori ca ei să meargă la o tabără de odihnă. Veniturile pe care le are nu-i permit, însă, acest lucru, mai ales că toate taberele se află departe de casă, iar drumul până la ele presupune cheltuieli adiţionale.

"Nu avem nimic, cândva o fost şi o fost stricate. Acum stau acasă, se odihnesc cu sapa în mână la prăşit", a spus locuitoarea satului Pererîta, Lilia Balan.

Cu sapa pe deal îşi petrec vacanţa de vară sute de copii din Briceni.

În acest an, din cei peste 5.700 de elevi din raionul Briceni doar 470 au beneficiat de foi de odihnă.

"Ar fi bine să avem şi noi în raion că mulţi părinţi vin şi chiar doresc să contribuie cu ceva. Peste o sută de copii au vrut să se odihnească, dar au plecat numai 20", a spus primarul satului Tabani, raionul Briceni, Igor Bolduma.

Pentru a soluţiona problema, conducerea raionului vrea să transforme fostul pichet de grăniceri din preajma satului Pererîta, care a fost închis încă acum patru ani, într-o tabără pentru copii. Ministerul de Interne spune că va ceda construcţia Consiliului raional Briceni.

"Noi suntem gata să cedăm astfel de obective celor care doresc să îl dezvolte. Dacă va fi lăsat în starea care este, cred eu în câţiva ani va degrada totalmente", a afirmat ministru de Interne, Alexandru Jizdan.

"Noi vedem aici viitorul copiilor noştri. Acestea nu vor fi nişte blocuri simple, în care vor sta copiii, noi le vedem, pe viitor, mai largi şi mai moderne", a specificat preşedintele raionului Briceni, Mihail Gnatiuc.

Proiectul a fost posibil datorită colaborării eficiente dintre administraţia raionului Briceni cu reprezentanţii Guvernului şi Parlamentului.

"Mulţumesc colegilor din cancelaria de stat, Guvernul care sa mişcat foarte repede şi întâi de toate preşedintelui raionului, cel care a venit cu această ideie", a comentat deputatul PDM, Marian Lupu.

Potrivit estimărilor, pentru amenajarea taberei de odihnă sunt necesare aproximativ cinci milioane de lei. Prima tranşă de 800 de mii de lei va fi alocată deja în acest an de Consiliul raional Briceni.

Lasă un comentariu