Cadouri de la poliţişti pentru cei mici. Peste 2.000 de copii au primit daruri în cadrul Caravanei IGP

Embed:

Mai mulţi poliţişti din ţară au devenit, pentru o zi, Moşi Crăciun. Ei le-au oferit, astăzi, daruri copiilor din familii sărace şi şcoli internat din Sudul şi Nordul ţării. În total, peste două mii de micuţi s-au ales cu dulciuri şi cadouri, în cadrul acţiunei Caravana de Crăciun. Iniţiativa aparţine premierului Pavel Filip.

Zeci de copii orfani sau din familii defavorizate din sudul ţării au fost aduşi, astăzi, în centrul oraşului Comrat, care s-a transformat pentru o zi într-un loc de poveste. Micuţii au dansat în jurul bradului şi au primit daruri de la Moş Crăciun.

Directorii şcolilor internat spun că astfel de evenimente sunt benefice pentru copii.

"Sărbătoarea de astăzi este foarte interesantă şi bună pentru copii noştri, mai ales pentru cei care din cauza unor probleme se află în instituţia rezidenţială. Este o ocazie foarte bună să venim să facem întâlniri cu semenii lor", a spus directorul adjunct, şcoala-internat Ceadîr-Lunga, Ecaterina Marinciu.

Inspectorii le-au ţinut picilor şi o lecţie utilă, despre siguranţa în traficul rutier.

"Am venit să informăm copii despre cum să se comporte în traficul rutier, sum corect să se comporte atunci când merg, conform tradiţiilor, la urat, la colindat să se ferească de hoţi, de rău făcători. Să fie în siguranţă şi să se ferească de petardele care sunt periculoase", a menționat şeful Serviciului Securitate Publică, IGP, Daniel Mazepa.

Cu daruri din partea poliţiştilor s-au ales şi mai mulţi locuitori ai oraşului Bălţi.

Campania Acasă de Crăciun a fost organizată de Guvern, în colaborare cu Poliţia Naţională şi câteva ONG-uri.

Lasă un comentariu