Călătoria cu avionul va deveni un coşmar! Fenomenul care va afecta siguranța zborurilor

În următorii ani, turbulenţele atmosferice vor deveni de trei ori mai periculoase, scrie antena.3.

Un studiu recent arată unul dintre efectele nebănuite ale încălzirii climei: turbulenţele atmosferice mult mai puternice. Astfel, în următorii 30 de ani, pe măsură ce climă devine tot mai caldă, turbulenţele pe care le vor avea de îndurat pasagerii din avioane vor fi de trei ori mai puternice.

Pasagerii vor fi chiar în pericol, pentru că asemenea turbulenţe îi vor putea aruncă pur şi simplu din scaun, rănindu-i grav, scrie Daily Mail.

Concluzia aparţine unei echipe de cercetători de la Universitatea dinn Reading. Experţii au analizat modul în care se schimbă turbulenţele atmosferice în decursul timpului.

În urmă studiului, ei au aflat că în următorii 30 de ani turbulenţe moderate se vor intensifica în proporţie de 127%, iar turbulenţele grave vor creşte cu până la 140%. Fenomenul se explică prin instabilitatea curenţilor atmosferici, agravată de schimbarea climei.

În cadrul studiului, cercetătorii au simulat turbulenţele care vor avea loc la o altitudine de 12 km, în condiţiile unei atmosfere care va avea de două ori mai mult dioxid de carbon că în prezent.

Lasă un comentariu