Calificare dramatică. Zarea Bălţi a eliminat echipa FC Sarajevo din Liga Europa

Embed:

Formaţia Zarea Bălţi s-a calificat aseară dramatic în turul doi preliminar al Ligii Europa. Balţenii au eliminat după executarea loviturilor de la 11 metri echipa FC Saraevo din Bosnia.  În urma succesului de aseară, Zarea şi-a asigurat aproape jumătate de milion de euro din partea UEFA.

Zaria Bălţi a câştigat cu 2 la 1 meciul de acasă cu FC Saraevo, iar asearp s-a văzut condusă în Bosnia cu 2 la 0 deja din minutul 35. Balţenii aveau nevoie de un gol pentru a trimite meciul în prelungiri şi au reuşit acest lucru.

Zaghinailov, care a venit în această vară de la Dacia, a marcat în minutul 60. Zarea a avut mare noroc pe final de meci. Gazdele au ratat un penalty în minutul 86, iar fundasul balţenilor
Novicov a fost eliminat.

Oaspeţii au rezistat în cele două reprize de prelungiri, iar soarta calificării s-a decis la loviturile de departajare. Zaria s-a impus cu scorul de 6 la 5.

Primarul fugar al oraşului Bălţi, Renato Usatîi a sărbătorit victoria de aseară călare pe cal pe străzile din Moscova. Internauţii si presa au scris pe reţelele de socializare ca Usatîi, care este dat în căutare internațională fiind învinuit de tentativă de omor la comandă, era beat.

Spre deosebire de Renato Ustaii, primarul din Orhei nu a avut aseară motive de bucurie. Formaţia lui Ilan Shor, Milsami a fost eliminată din Liga Europa de o echipă de amatori din Luxemburg. Alexandru Antoniuc a marcat un gol senzaţional în minutul 36, însă oaspeţii au egalat la începutul reprizei secunde. Fola Esch a câştigat prima manşă cu 2 la 1 şi a trecut pentru prima dată de un tur preliminar în cupele europene.

Nici Dacia nu a reuşit aseară o figură mai frumoasă, fiind învinsă acasă cu 4 la 0 de echipa Şkendia din Macedonia. În tur, dacii au pierdut cu 0 la 3. Astfel, Zaria Bălţi a rămas singura reprezentanta a Moldovei în preliminariile Ligii Europa, urmând să întâlnească în turul doi formaţia Apollon Limassol din Cipru.

Lasă un comentariu