Campania Respect pentru Seniori. O femeie nevăzătoare din raionul Străşeni este ajutată de Fundaţia Edelweiss

Embed:

Viaţa a pus-o la grea încercare, iar bătrâneţea i-a adus şi mai multe necazuri. Vorbim despre Zinovia Staver, din satul Scoreni, raionul Străşeni, care a rămas singură pe lume, iar recent şi-a pierdut şi vederea. O echipa mobilă a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss s-a oferit să sprijine femeia în vârstă de 67 de ani. 

După ce și-a pierdut soțul în urmă cu zece ani, Zinovia Staver locuiește singură. Acum nouă luni, un alt necaz a dat peste ea - şi-a pierdut vederea. 

"Eu dacă pun mână aici trebuie să ţin minte că aici am pus cana, că dincolo am pus cealaltă. Eu nu văd, dar eu trebuie să le găsesc", a spus beneficiara campaniei Respect pentru Seniori, Zinovia Staver.

Femeia spune că liniștea din casă o macină, iar singura alinare îi sunt membrii echipei Edelweiss, care au grijă de sănătatea ei şi o ajută prin gospodărie.

"Bunica Zina este o beneficiară mai deosebită a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss deoarece vede viaţa prin simţuri. Culorile vieţii sale vin de la bunătatea şi receptivitatea oamenilor pe care o înconjoară. Noi venim cu drag de fiecare dată pentru a-i aduce o rază de speranţă şi bucurie", a zis directorul executiv Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, Lidia Cucoș.

"Este o fire comunicabilă şi drăguţă. Ne iubeşte ca pe fiicile ei pentru că nu are copii şi ne-a primit cu inima deschisă", a afirmat asistenta medicală Valeria Stanciu.

Bătrânica i-a adresat un mesaj fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc.

"Azi sunt cel mai fericit om de pe pământ. Mulţumesc mult, că este un om cu suflet mare şi nu ne lasă. Vreau să-i spun că la cumpăna cea mare el mie îmi este ca o lumânare, ca un soare şi ne luminează calea grea. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi lângă el să se mai alăture oameni buni care pot face bine", a spus beneficiara campaniei Respect pentru Seniori, Zinovia Staver.

40 de vârstnici din raionul Străşeni primesc produse alimentare şi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu, în cadrul campaniei, Respect pentru seniori, lansată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss.

Lasă un comentariu