Campion cu o singură mână. Moldoveanul Petru Cataraga a obţinut medalia de aur la Campionatul de Para-Taekwondo

Embed:

Un sportiv din Moldova a obţinut medalia de aur la Campionatul de Para-Taekwondo, care s-a desfăşurat în oraşul ucrainean Viniţa. Deşi a rămas fără o mână, în urma unui accident suferit în copilărie, Petru Cataraga a demonstrat că orice vis poate deveni realitate. Acum, tânărul se pregăteşte pentru a ne reprezenta ţara la Campionatul Europei şi cel Mondial, care vor avea loc la toamnă.

Petru Cataraga a avut la dispoziţie doar o săptămână ca să se pregătească pentru competiţia din Ucraina. Chiar şi aşa, moldoveanul a reuşit să învingă doi adversari ucraineni.

"Foarte profesional, off am spus tuturor că o să câştig. Nu mă îndoiesc, eu am două opţiuni- ori mor acolo pe doiang ori câştig", a spus câştigătorul Campionatului de Para-Taekwondo din Ucraina, Petru Cataraga.

Sportivul consideră că a obţinut victoria datorită ambiţiei şi faptului că nu a lăsat ca incidentul care i-a marcat copilăria să-i distrugă viaţa. Petru avea doar nouă ani când, în timp ce se juca cu alţi copii, a tras de un cablu de înaltă tensiune şi a fost electrocutat. Acum, pe lângă sport, el munceşte în domeniul imobiliar, iar în toate îl susţin soţia şi cei doi copii ai lor.

"Când am timp liber mă gândesc la sală. Cum scap de lucru vin deodată la antrenament. Soţia se supără că vin seara după antrenamente. Dar simt că se mândreşte", a menționat câştigătorul Campionatului de Para-Taekwondo din Ucraina, Petru Cataraga.

Preşedintele Federaţiei de Para-Taekwondo din Moldova spune că Petru a ajuns în sala de antrenamente întâmplător. Acum un an, Valentin Konev l-a observat pe holurile unei instituţii şi i-a propus să practice acest sport.

"Eu l-am chemat şi l-am întrebat dacă vrea, a spus că vrea să încerce. Iată că a încercat. Noi îl pregătim şi sperăm să ne aducă doar victorii. Mai mult, sperăm să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a spus preşedintele Federaţiei de Para-Taekwondo din Moldova, Valentin Konev.

"Eu pun accent pe campionatul Europei, pe jocurile olimpice, para, care o să fie în septembrie, pun accent foarte mare pe campionatul Lumii, de fapt acolo şi tind. Campionatul pe care l-am câştigat acum, mi-a dat... mi-a arătat care este gustul câştigului. Am spus că trebuie să mai muncesc ca nu cumva să pierd acest gust, să nu-l dau la nimeni", a afirmat câştigătorul Campionatului de Para-Taekwondo din Ucraina, Petru Cataraga.

Campionatul European de Para-Taekwondo va avea loc pe 7 septembrie la Minsk, Belarus, iar Mondialele vor începe în data de 19 octombrie, la Londra.

Lasă un comentariu