Candu critică opoziţia. Spicherul crede că invidia este inamicul opoziţiei

Embed:

Colaborarea dintre guvernare şi opoziţie ar putea eşua din cauza rânzei moldoveanului, care este prea mare. De această părere este preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care spune că ura şi invidia nu-i permite opoziţiei să fie constructivă.

Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Replica, de la PRIME TV. Şeful legislativului îşi explică poziţia prin faptul că liderul partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a refuzat să înainteze o candidatură pentru funcţia de lider al opoziţiei, care ar fi avut posibilitatea să se implice în treburile statului. 

Potrivit preşedintelui Parlamentului, opoziţia trebuie să vină cu soluţii concrete pentru problemele ţării, aşa cum se întâmplă în toate statele europene. În acest context, Andrian Candu a reiterat necesitatea alegerii unui reprezentant al opoziţiei. 

Şeful legislativului a menţionat că un astfel de scenariu este puţin probabil, din cauza mai multor factori. 

Totuşi, Andrian Candu speră că va fi susţinut de PL şi PLDM, în ceea ce priveşte introducerea în Constituţie a faptului că vectorul european este o prioritate naţională.

Şi unii analişti politici consideră că guvernarea şi opoziţia pro-europeană ar trebui să colaboreze. 

La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus opoziţiei să desemneze un lider, care ar putea participa la şedinţele guvernării şi ar avea acces la informaţiile secrete. Liderul partidului "Acţiune şi Solidaritate", Maia Sandu, a refuzat propunerea şefului Legislativului. 

Lasă un comentariu