Candu, despre Rusia: Moldova se află în continuă presiune diplomatică

Embed:

Din anul 1992 și până în prezent, Moldova se află în continuă presiune diplomatică din partea Rusiei. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, într-un interviu pentru presa braziliană.

Şeful Legislativului de la Chişinău a menționat că Moscova a cerut o serie de concesii pentru a pune capăt crizei transnistrene. 

Printre solicitările Rusiei se numără: garantarea că Moldova nu va cere niciodată statutul de membru al NATO, nu va căuta reunificarea cu România şi va oferi un statut  preferențial regiunii transnistrene și limbii ruse în ţara noastră.

Andrian Candu a subliniat că, deşi Chișinăul a îndeplinit multe dintre condițiile impuse, Rusia nu și-a retras militarii din zona separatistă. Preşedintele Parlamentului a mai declarat că, din această cauză, Moldova va căuta un parteneriat mai strâns cu instituțiile internaționale și va încerca să pună, prin intermediul lor, presiune asupra Kremlinului. 

Printre ele se numără și deschiderea oficiului NATO la Chișinău. Totuși, Candu încă mai speră că Moldova va ajunge la o înțelegere cu Rusia privind retragerea trupelor militare ruse din zonă, iar țara noastră va fi reunită și cu perspective de integrare europeană

Lasă un comentariu