Cinci copii au râmas captivi fără apă și mâncare într-un lift din Capitală! Cum au reușit să scape

Embed:

De Crăciun pe stil vechi, cinci adolescenţi au mers la colindat, dar au rămas blocaţi în lift. Colindătorii, care au între 13 şi 16 ani, au petrecut aroape şase ore în ascensorul unui bloc de locuit din sectorul Botanica al Capitalei. Pentru eliberarea lor, a fost nevoie nu doar de intervenţia angajaţilor de la Liftservice, dar şi a salvatorilor.

Adolescenţii au mers, aseară, să-i colinde pe locatarii unui bloc de pe strada Decebal, dar s-au pomenit blocaţi în lift, după ora 21:00.

Locatarii blocului au alertat compania în gestiunea căreia se află liftul defect. Un reprezentant al firmei a încercat să deschidă uşile, dar fără rezultat. El i-a chemat în ajutor pe inginerii de la Liftservice, care, însă, la fel, nu au putut porni ascensorul.  

"Este un ascensor francez, hidraulic, şi înţelegeţi, fiecare ascensor are modificările lui, iar mecanicul care îl gestionează trebuie să aibă cunoştinţe profunde", a spus directorul Î.M.S.Liftservice, Ion Stanciu.

După câteva ore de încercări nereuşite, inginerii au solicitat intervenţia salvatorilor. Colindătorii au fost eliberăţi din cabina de fier blocată abia aproape de ora 03:00 dimineaţa.

"Pompierii au intervenit cu un utilaj special de deblocare, uşa a fost forţată, în aşa mod ca în doar 10 minute să poată debloca cei 5 copii", a zis ofiţerul de presă, IGSU, Liliana Pușcașu.

Adolescenţii nu au avut de suferit. Reprezentanţii companiei care gestionează liftul cu probleme nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Lasă un comentariu