Captură impresionantă în Italia. Carabinierii au recuperat 200 de statui furate

Embed:

Captură impresionantă în Italia. Peste 200 de statui din secolul al 18-lea, care reprezintă personaje din scena Naşterii lui Iisus Hristos, au fost recuperate de carabinierii italieni. Acestea au fost furate din biserici sau din case particulare din sudul peninsulei de către un grup criminal.

Potrivit presei italiene, sculpturile au fost recuperate în urma unei operaţiuni de amploare efectuate de carabinieri. În timpul anchetei, forţele de ordine au identificat şi 20 de clienţi care cumpărau operele de artă furate.

"Preţul de catalog al acestor statui este de peste două milioane de euro. E greu de indicat, însă, preţul exact, deoarece aceste obiecte au o valoare emoţională, spirituală şi religioasă mult mai mare", a spus şeful de Departament, Trupele de Carabinieri din Italia, Valerio Marra.

Deocamdată, au fost găsiţi doar 49 dintre proprietarii statuilor.

"Statuile care au fost identificate vor fi returnate proprietarilor. Celelalte vor fi trimise la fundaţia Sant Alfonso Maria de Liguori care le va păstra până când vor fi găsiţi proprietarii", a afirmat procurorul-şef în Isernia, Paolo Albana.

Anual, în Italia sunt înregistrate sute de furturi de obiecte de cult din biserici, de la picturi şi sculpturi, până la manuscrise şi candelabre vechi. Multe lăcaşuri sfinte sunt situate în zone izolate, ceea ce le face greu de păzit. În total, în peninsulă sunt peste 60 de mii de biserici.

Lasă un comentariu