CAZ CUTREMURĂTOR în satul Băxani. Un copil de numai doi ani a ars de viu după ce locuința vecinilor a luat foc

Embed:

Caz cutremurător în satul Băxani din raionul Soroca. O fetiţă de doar doi ani a murit, ieri, în urma unui incendiu care a izbucnit în locuinţa unor vecini.

Potrivit poliției, mama copilului a plecat în vizită şi a lăsat-o pe micuţă la o rudă. Atunci când au izbucnit flăcările, în casă mai erau şi alţi doi copii, de trei şi şapte ani, care au reuşit să se salveze.

Potrivit vecinilor, fetiţa de doi ani ar fi reuşit să iasă la timp din casa în flăcări, dar s-a întors în locuinţă după o jucărie. 

Tatăl micuţei care a ars în incendiu este răpus de durere. 

"Am mâncat cu soţia şi cu fata dimineaţă acasă şi am întrebat-o: cât de tare îl iubeşti pe tata? Ea m-a cuprins cu ambele mâini şi a zis de două ori", a spus tatăl victimei, Gheorghe Clim.

Ulterior, bărbatul a plecat la biserica din sat, să taie lemne. Soţia lui, care este însărcinată a avut treabă prin sat şi a dus micuţa la naşă. Aceasta povesteşte că a lăsat cei trei copii să se uite la televizor şi a plecat după nişte medicamente.

"Eu am întrebat-o pe fetiţa mea cea mai mică ce s-a întâmplat, am lăsat-o un pic să îşi revină că tremura. Şi ea mi-a spus că a auzit un sunet după care brusc a ars focul. Şi băiatul meu când a văzut că începe a arde a scos fetele din casă şi le-a dus acolo la poartă. Fetiţa cea mică s-a întors înapoi că a zis că vrea să stea în casă", a menționat proprietara locuinței care a ars, Valentina Andoni.

Vecinii povestesc că atunci când au văzut flăcările au încercat să intre în casă pentru a salva fetiţa. 

"Am alergat în vale cu dânsu şi am văzut că iese fum. Când am deschis deja uşa, flacăra s-a aprins mai tare în sus. Am aruncat apă aici ca să putem intra şi nu era chip", a precizat proprietarul casei care a ars, Ghenadie Andoni.

Două echipaje de pompieri au luptat cu flăcările, dar copila nu a mai putut fi salvată.

Vestea tragică i-a fost comunicată tatălui de către o vecină. 

"Nu îi învinuiesc cu nimic, eu de multe ori am lăsat fata la dânsa", a mai adăugat tatăl victimei, Gheorghe Clim.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului trei minori au murit în incendii.

Lasă un comentariu