Caz cutremurător la Glodeni. Trei copii au ars de vii în casă, sub privirile părinţilor

Embed:

Noapte tragică în satul Danu din raionul Glodeni. Trei copii au ars de vii sub ochii părinţilor, după ce casa pe care o închiriau a luat foc. Fraţii, un băieţel de 4 ani şi două fetiţe de 7 şi, respectiv, o lună şi jumătate, dormeau în momentul izbucnirii incendiului.

Deşi erau treji, părinţii lor spun că nu au reuşit să-i salveze pe micuţi, întrucât totul s-ar fi produs prea repede. Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz, iar pompierii urmează să stabilească de la ce a izbucnit focul.

Mama copiilor le-a declarat poliţiştilor că flăcările au izbucnit la miezul nopţii, în timp ce spăla un cărucior în curtea casei. Femeia susţine că l-a strigat pe soţul său, care dormea într-o cameră cu cei trei micuţi. Bărbatul ar fi ieşit în fugă afară, iar când şi-a dat seama ce se întâmplă era prea târziu. Din cauza focului puternic, el nu a mai reuşit să intre în casă pentru a-şi salva copiii.

"Fiul striga: "tata salvează-mă!". El a spart geamul, a vrut să intre în casă, dar focul deja ieşea pe fereastră. Ea l-a tras înapoi. El s-a ales cu arsuri şi ea la fel, din câte am văzut. Nu au reuşit. El a zis că ardea de parcă cineva a stropit cu benzină, incendiul a izbucnit foarte repede. Singuri nu ştiu din ce cauză s-a produs", a spus bunica victimelor Tatiana Furman.

Vecinii susţin că s-au trezit din somn de la strigătele mamei copiilor, care i-a rugat să cheme pompierii.

Pompierii au intervenit rapid cu două autospeciale, însă nu au mai putut face nimic pentru a salva cei trei micuţi, rămaşi captivi în casa cuprinsă de flăcări.

"Ajunşi la faţa locului, pompierii au depistat trei cadavre a copiilor minori de 7, 4 ani şi o lună jumate", a zis ofiţerul de presă, SPCSE Nord, Andrei Adam.

Autorităţile locale susţin că părinţii micuţilor trăiau în concubinaj şi primeau ajutor social, întrucât aveau venituri modeste. Tatăl, în vârstă de 38 de ani, este taximetrist, iar mama, de 28 de ani, se află în concediu de maternitate.

Primarul satului afirmă că vecinii s-au plâns în repetate rânduri de faptul că cei doi îşi lăsau copiii fără supraveghere. Din această cauză, concubinii se aflau în vizorul asistentului social şi al poliţiei.

"Părinţii plecau, deseori, împreună şi lăsau copiii singuri acasă. Era de aşteptat o asemenea tragedie. După ce copiii au fost transportaţi la morgă, părinţii au fost duşi la poliţie pentru a fi supuşi unor expertize. Nu cunosc, deocamdată, rezultatele", a afirmat primarul comunei Danu, Mihail Ursu.

Pompierii examinează mai multe versiuni ale izbucnirii incendiului, printre care producerea unui scurt circuit sau o defecţiune la soba de încălzit. Locuinţa în care trăia familia era închiriată, iar proprietara casei susţine că soba era într-o stare bună.

"În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 149, Cod Penal, lipsirea din viaţă din imprudenţă, în vederea elucidării tuturor circumstanţelor. Şi totodată, în cadrul anchetei poliţia va stabili, unde se aflau părinţii copiilor la acel moment", a spus ofiţerul de presă, IP Glodeni, Ludmila Condrat.

Dacă se va dovedi că părinţii puteau să-şi salveze copiii, dar nu au făcut-o, ei riscă până la 6 ani de închisoare.

Lasă un comentariu