Caz revoltător în raionul Soroca. Un bărbat din satul Băxani şi-a bătut soţia şi a ameninţat că îl va ucide pe fiul lor

Embed:

Caz revoltător în satul Băxani din raionul Soroca. Un bărbat şi-a bătut soţia şi a ameninţat că îl va ucide pe fiul lor, de două săptămâni, dacă femeia va sesiza poliţia. Victima a reuşit să fugă, iar soţul ei a fost încătuşat de oamenii legii. 

Incidentul s-a produs după o sărbătoare petrecută în familie. Bărbatul ar fi consumat alcool şi a devenit violent.

Cuplul are doi copii, iar bărbatul a ameninţat că îl va omorî pe cel mai mic, dacă soţia va depune plângere la poliţie. Femeia a reuşit să fugă cu copilul mai mare şi a cerut ajutor la primărie. Bebeluşul a rămas însă în grija tatălui. În scurt timp, bărbatul a fost reţinut de poliţie.

Mama şi cei doi copii sunt acum în afara pericolului.

"Copiii sunt în protecţie, au fost separaţi de agresor. O să conlucrăm cu primăria, cred că o să găsim o locuinţă unde să-i plasăm", a spus asistentul social Emilia Cazacu.

"Sunt veniţi în sat, de luna septembrie sunt puşi la noi în sat la evidenţă. Deseori ne întâlneam cu familia dată, întrebam cum este situaţia. Le-am făcut ajutor social, am propus nişte hăinuţe, am găsit familii care pot să le ajute", a afirmat primarul satului Băxani, Ghenadie Pereteatcu.

Vecinii spun că nu au bănuit niciodată că bărbatul poate fi agresiv.

Poliţia aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale, iar, în funcţie de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit femeia, vor decide dacă agresorul va fi cercetat penal sau va fi sancţionat contravenţional. Datele statistice arată că fiecare a şasea femeie din ţara noastră este supusă pe parcursul vieţii, cel puţin, unei forme anumite de violenţă în familie.

Fenomenul a ajuns în vizorul membrilor Partidului Democrat care au discutat cu reprezentanţii Ministerului de Interne despre modul în care sunt gestionate cazurile de violenţă în familie. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că victimelor trebuie să li se asigure intimitate şi protecţie în momentul în care denunţă astfel de abuzuri. 

"Cunosc, din experiența Fundației Edelweiss, cu care am derulat un amplu proiect pentru sprijinirea victimelor violenței in familie, cât de important este să le oferi acestor victime un loc, în care ele să se simtă protejate și ajutate. S-a făcut un pas important atunci când, la nivelul fiecărui inspectorat raional de poliție, s-au amenajat încăperi speciale pentru minori. Este necesar să facem asemenea încăperi speciale și pentru persoanele care au devenit victime ale violenței", a declarat preşedintele PDMVlad Plahotniuc.

Potrivit codului penal, violenţa în familie este pedepsită cu închisoare de până la trei ani.

Lasă un comentariu