Cazul Brăguța: 13 polițiști au fost trimiși în judecată

Embed:

Încă 13 polițiști au fost trimiși în judecată în cazul lui Andrei Brăguța, tânărul care a decedat în luna august în penitenciarul Pruncul. Potrivit procurorilor, aceştia sunt acuzați de aplicarea tratamentului inuman şi riscă până la opt ani de închisoare. 

"Sunt 13 colaboratori de poliție care erau incluși în ture, care urmăreau deținuții. Sunt colaboratori care erau de serviciu în izolator de detenție provizorie. Ei erau conștienți despre faptul că în această celulă nu sunt condiții care să corespundă unor standarde de reținere. Mai mult ca atât, acea celulă a fost amenajată special ca să nu corespundă", a spus procurorul Igor Popa.

Acum două luni, trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa au fost trimiși în judecată.

De asemenea, procurorul care  l-a băgat în izolator pe  Braguța a fost demis pe motiv că a comis abateri disciplinare.  Andrei Brăguţa a fost reţinut în data de 15 august, în timp ce conducea automobilul cu viteză excesivă.

Ulterior acesta a fost escortat la poliție și plasat în izolator, unde a fost bătut de către colegii de celulă. După câteva zile, tânărul a fost transferat la Penitenciarul Pruncul, unde a decedat. 

Lasă un comentariu