Menu

Ce se va întâmpla cu arborii căzuți?

Zeci de accidente rutiere, oameni răniți, mașini blocate, circulație paralizată și sute de copaci căzuți, peste 3.000 la număr doar în Capitală.

Așa poate fi caracterizată în câteva cuvinte situația excepțională de săptămâna trecută. Consecințele pot fi transformate în ceva frumos, dacă implicăm creativitatea.

În urma evenimentelor de săptămâna trecută, mulți copaci, din păcate nu vor mai putea fi restabiliți. Ne-am întrebat, ce se va întâmpla cu ei? Deoarece curiozitatea e meseria noastră, am mers să căutăm răspunsuri.

Veaceslav și-a sunat colegii de breaslă pentru a afla și părerea lor. Și s-a împărtășit cu câteva idei. În Europa de exemplu, grupuri întregi de studenți de la arte merg prin orașe și caută bușteni sau trunchiuri de copaci pentru ai ciopli. Dar, cât de posibil este să sculptăm în copaci și la noi?

Copacii din curțile blocurilor locative, străzi și parcuri sunt publici. Așa că pentru a ne atinge de ei, avem nevoie de autorizație. Nu putem sculpta arbori la întâmplare.

În ultimile zile au fost înregistrate cazuri când șmecherii încercau să sustragă crengi mari și copaci căzuți.

Deocamdată, cei de la Spații Veri vor transforma ramurile copacilor în rumeguș, iar lemnele bune de foc vor fi depozitate și comercializate.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.