Ce se va întâmpla cu arborii căzuţi?

Zeci de accidente rutiere, oameni răniţi, maşini blocate, circulaţie paralizată şi sute de copaci căzuţi, peste 3.000 la număr doar în Capitală.

Aşa poate fi caracterizată în câteva cuvinte situaţia excepţională de săptămâna trecută. Consecinţele pot fi transformate în ceva frumos, dacă implicăm creativitatea.

În urma evenimentelor de săptămâna trecută, mulţi copaci, din păcate nu vor mai putea fi restabiliţi. Ne-am întrebat, ce se va întâmpla cu ei? Deoarece curiozitatea e meseria noastră, am mers să căutăm răspunsuri.

Veaceslav şi-a sunat colegii de breaslă pentru a afla şi părerea lor. Și s-a împărtăşit cu câteva idei. În Europa de exemplu, grupuri întregi de studenţi de la arte merg prin oraşe şi caută buşteni sau trunchiuri de copaci pentru ai ciopli. Dar, cât de posibil este să sculptăm în copaci şi la noi?

Copacii din curţile blocurilor locative, străzi şi parcuri sunt publici. Aşa că pentru a ne atinge de ei, avem nevoie de autorizaţie. Nu putem sculpta arbori la întâmplare.

În ultimile zile au fost înregistrate cazuri când şmecherii încercau să sustragă crengi mari şi copaci căzuţi.

Deocamdată, cei de la Spaţii Veri vor transforma ramurile copacilor în rumeguş, iar lemnele bune de foc vor fi depozitate şi comercializate.

Lasă un comentariu