Cea mai populară reţea de socializare în Moldova. Peste 900 de mii de moldoveni au cont de facebook

Embed:

Cea mai populară reţea de socializare în Moldova este Facebook. În ultimul an, pe această rețea s-au înregistrat 150 de mii de persoane. Cel puțin, asta arată raportul Gramatic Social Media, publicat astăzi.

Potrivit raportului, Facebook este cea mai populară rețea de socializare din Moldova cu peste 900 de mii de utilizatori. Pe locul doi se află Odnoklassniki, iar top trei este încheiat de instagram. Pe această rețea s-au înregistrat până acum aproximativ cinci sute de mii de oameni,

Datele mai arată că, aproape trei sute de mii din cei înregistrați pe Facebook au vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani. Platforma este utilizată intens și de cei care au între 18 şi 24 de ani, dar şi de moldovenii de 35-44 de ani. Din totalul celor care folosesc această rețea de socializare, mai mult de jumătate sunt femei, iar 45 la sută sunt bărbați.

Cei mai mulți utilizatori, peste cinci sute de mii,  sunt din Chișinău, de 12 ori mai mulți decât în Bălți, unde numărul celor care folosesc această reţea de socializare ajunge la 44 de mii. Pe locul trei se află Tiraspolul. Acolo aproximativ 30 de mii de persoane utilizează Facebook.

Clasamentul este urmat de orașele Orhei și Ungheni care au sub 20 de mii de utilizatori.

Studiul mai arată că peste 70 la sută din populația țării este conectată la internet.

Lasă un comentariu