Cei mai buni apărători! Moldova va găzdui campionatul mondial "Bodyguard"

Embed:

În premieră, Moldova va găzdui, în acest an, Campionatul mondial "Bodyguard". La competiţie vor participa agenţi de pază profesionişti din diferite colţuri ale lumii, care apără demnitari sau vedete. Serviciul Protecţie şi Pază de Stat va fi reprezentat de cinci ofiţeri, care au reuşit deja să obțină medalii de aur și bronz la acest concurs, în anii precedenţi.

La Campionatul mondial "Bodyguard", ţara noastră va fi reprezentată de patru participanți activi și unul pe banca de rezervă.

Căpitanul echipei este locotenent-colonelul Alexei Spînu - maestru în sport și campion de clasă internațională printre gărzile de corp. El este angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat deja de 12 ani, iar din 2008 a reprezentat Moldova la mai multe competiţii de profil.

Un alt angajat SPPS care ne va reprezenta ţara este campionul european la tragere, Eugen Arnaut, care, în prezent, asigură securitatea președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Printre moldovenii care vor să-şi încerce puterile la acest concurs este şi Andrei Smecala care, de peste un an, asigură securitatea primelor persoane în stat.

"Este o şansă de a-mi demonstra abilităţile, pregătirea şi spiritul de echipă.", a spus Andrei Smecala, agent de pază.

Campionatul mondial "Bodyguard" va începe pe 17 septembrie şi va dura trei zile. La competiție vor participa 20 de echipe din mai multe țări, care se vor întrece la mai multe probe, printre care lupte corp la corp, trageri şi șofat în condiții extreme.

Lasă un comentariu