Cei mai buni elevi din raionul Fălești au fost desemnați. Câştigătorii s-au ales cu diplome, medalii şi premii

Embed:

Mai mulţi elevi din raionul Fălești, cu cele mai bune rezultate la şcoală, au participat la un concurs de excelenţă. Ei au fost răsplătiţi de autorităţile locale pentru efortul depus în ultimii ani de studiu. Câștigătorii s-au ales cu diplome, medalii și premii bănești.

Titlul de cel mai bun discipol i-a revenit elevului în clasa a douăsprezecea la liceul Mihai Eminescu din orașul Fălești Nicolae Guțu. Visul lui este să devină specialist IT, iar între timp a făcut o pasiune pentru dans şi pian.

Elevul afirmă că a decis să participe la concurs după ce a fost convins de profesori, prieteni şi familie.

"Au zis profesorii că ei mă văd pe acest loc și că aș merita acest titlu și nu am putut să le refuz. - Te-ai așteptat că vei fi primul astăzi? - Sincer? Da", a spus elev la liceul Mihai Eminescu din oraşul Fălești, Nicolae Guțu.

Părinţii lui Nicolae Guțu sunt mândri de reuşitele fiului lor.

"Ne așteptăm la orice rezultat frumos și bun din partea lui. Nicu a avut un pic noroc astăzi, mai mult decât ceilalți participanți și a reușit. A muncit și a reușit", a zis mama lui Nicolae Guțu, Elena Guțu.

Ceilalţi concurenţi susţin că a fost o provocare pentru ei să participe la competiţie.

Concursul Elevul anului a ajuns la cea de-a treia ediţie. Evenimentul a fost organizat la iniţiativa autorităţilor din raionul Fălești.

"Scopul este de a-i promova pe elevii dotați, pe elevii performanți. Știind ei de existența acestui concurs, pe parcursul anului sunt mult mai implicați. În măsura posibilităților noi îi susținem de fiecare dată când ei vor să participe la diferite formări, proiecte", a afirmat șefa Direcției Generale Educație Fălești, Silvia Mătasă.

"Nu este corect să avem concursul Pedagogul anului și să nu avem concursul Elevul anului. Ne mândrim foarte mult cu acest concurs, care este o motivație deosebită pentru activitatea instituțiilor", a menționat președintele raionului Fălești, Iraida Bânzari.

"Prin acest eveniment se încurajează excelența academică și cea socială. Doar astfel vom putea obține și încuraja, motiva elevii pentru noi performanțe", a spus secretarul de stat, Ministerul Educației, Angela Cutasevici.

La concurs au participat 56 de elevi.

Lasă un comentariu