Cel mai iubit dintre dascăli. O profesoară de limba română din satul Brătușeni, premiată de Fundaţia Edelweiss

Embed:

O profesoară de limba română de la gimnaziul din satul Brătușeni, raional Edineț, se poate considera o norocoasă, deoarece este îndrăgită şi apreciată de elevii săi. Ea a fost desemnată cel de-al șaptelea câştigător al concursului Cel mai iubit dintre dascăli, desfăşurat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.

Stela Colesnic predă în gimnaziul din Brătușeni de peste 20 de ani. Profesoara, care a primit în dar un laptop din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, spune că nu s-a așteptat la o asemenea surpriză din partea elevilor.

"Vreau să spun cuvinte de mulțumire. Fundației Edelweiss pentru că ne dau posibilitatea să știm că este cineva alături de noi, care ne apreciază și să știm că țara are nevoie de noi", a spus profesoara de limba română, gimnaziul din Brătușeni, Stela Colesnic.

Profesoara a fost premiată, după ce elevii clasei IX-a "A", a căror dirigintă este, au aplicat la concursul lansat de Edelweiss.

Dascălul este apreciat nu doar de elevii săi, dar şi de colegi şi de administraţia gimnaziului.

"Deşi pare o femeie firavă, este atât de puternică. Chiar şi băieţilor le este teamă de ea, chiar dacă niciodată nu strigă. Cuvântul ei este lege", a afirmat directorul adjunct, gimnaziul din satul Brătuşeni, Ludmila Barbelic.

"Stela Colesnic merită să fie premiată. Este o profesoară creativă şi mereu gata să ajute. Vreau să-i mulţumesc fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc. Proiectele pe care le promovează sunt necesare. Aceste fapte bune sunt aşteptate de toţi", a precizat directorul gimnaziul din satul Brătuşeni, Irina Șveț.

Pentru a obţine premiul, elevii au realizat un filmuleţ video, prin care și-au arătat recunoştinţa faţă de profesoarea lor, pe care l-au expediat la adresa Fundaţiei, împreună cu o scrisoare de recomandare.

"Copii din gimnaziul satului Bratușeni au participat în cadrul concursului nostru, ei ne-au convins pe noi că își iubesc foarte mult profesoara și în așa mod au hotârât să-i mulțumească pentru tot ce face ea pentru ei", a menționat directorul executiv, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss, Lidia Cucoș.

În luna septembrie a anului trecut, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a lansat concursul Cel mai iubit dintre dascăli destinat pedagogilor din ţară. Dosarele pot fi depuse până pe 1 iunie, iar lunar, va fi desemnat câte un câştigător

Lasă un comentariu