Cele mai preţioase echipe. Manchester United este cel mai scump club de fotbal european

Embed:

Manchester United este cel mai scump club de fotbal din Europa. Formaţia engleză se regăseşte pe prima poziţie în topul celor mai valoroase echipe de fotbal, realizat de prestigioasa revistă americană Forbes. Manchester a devansat, în sezonul 2015-2016, Real Madrid-ul, care s-a aflat pe primul loc timp de patru sezoane.

Câştigătoarea Ligii Europa din acest an, Manchester United, valorează 3 miliarde şi 689 de milioane de dolari. Echipa la care evoluează Paul Pogba, cel mai scump jucător din istorie, a avut, în sezonul 2015-2016, un profit de 765 de milioane de dolari.

Pe locul secund în topul Forbes s-au clasat spaniolii de la FC Barcelona. Formaţia lui Messi, Suarez şi Neymar este estimată la 3 miliarde şi 635 de milioane de dolari şi a înregistrat, anul trecut, un profit de 688 de milioane de dolari.

Chiar dacă a obţinut trofeul Ligii Campionilor, regina Europei - Real Madrid se află tocmai pe locul trei în clasamentul Forbes. Clubul "galacticilor" valorează 3 miliarde şi 580 de milioane de dolari şi a încasat, în sezonul 2015-2016, tot atâţia bani cât şi rivala Barcelona, 688 de milioane de dolari.

Top cinci cele mai scumpe cluburi de fotbal din Europa este completat de cea mai titrată echipă din Germania, Bayern Munchen, estimată la 2 miliarde şi 713 milioane de dolari, şi Manchester City, care este cotată la 2 miliarde şi 83 de milioane de dolari.

Cluburile engleze domină în top 10, unde se mai regăsesc Arsenal, Chelsea, Liverpool şi Tottenham Hotspur. Toate au o valoare mai mică de două miliarde de dolari.

Lasă un comentariu