Centru de sănătate modern. Instituţia din Criuleni a fost dotată cu echipament performant

Embed:

Locuitorii raionului Criuleni și Dubăsari beneficiază de servicii medicale de calitate la ei acasă. Oamenii nu mai sunt nevoiţi să facă zeci de drumuri datorită unor echipamente performante, în valoare de peste 60 de mii de dolari, cumpărate cu ajutorul Guvernului Japoniei. Medicii susțin că achiziţiile le permit diagnosticarea exactă și rapidă a maladiilor. 

Pe parcursul ultimilor doi ani, Centrul de Sănătate din Criuleni a fost dotat cu nouă utilaje medicale performante. Cea mai mare problemă a instituţiei a fost lipsa unui spirograf performant.

"E mai bun, mai calitativ, mai comod pentru mine și pacienții mai repede îi deservim", a spus asistenta medicală Tatiana Simon.

Directorul instituției spune că datorită echipamentului nou, numărul pacienților s-a majorat.

"S-a dublat numărul investigațiilor de laborator, investigațiilor de ultrasonografie, de electrocardiografie. S-a majorat și numărul pacienților care se adresează pentru diagnosticarea maladiilor cronice", a zis şefa Centrului de Sănătate Criuleni, Violeta Panico.

Procesul de modernizare al Centrului nu s-a încheiat aici.

"Avem planificate alocări din bugetul raional pentru reparația curentă și capitală atât a Centrului de Sănătate Criuleni cât și a spitalui raional", a afirmat preşedintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac.

"Ne dorim în continuare să modernizăm sistemul și să oferim cele mai bune soluții pentru pacienții noștri", a menționat ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova afirmă că guvernul nipon va continua să sprijine țara noastră.

"Am fost foarte impresionat că utilajele deja au fost instalate și deja au fost folosite. În fiecare an noi dorim să continuăm cel puțin cinci, șase proiecte în cadrul programului Kusanone", a spus ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii.

Oamenii din raion spun că acum beneficiază de servicii de calitate la ei acasă.

Proiectul a fost implementat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană "Kusanone", lansat în 2015. Până în prezent, guvernul nipon a finanțat proiecte din Moldova în valoare de 150 de milioane de dolari. 

Lasă un comentariu