Centru medical modern la Donduşeni. Noul edificiu este dotat cu blocuri sanitare şi săli de conferinţe

Embed:

Angajaţii serviciului de urgenţă din Donduşeni vor munci într-un sediu modern după ce zeci de ani felcerii şi şoferii s-au înghesuit în două camere. Noul edificiu este dotat cu blocuri sanitare, bucătării, dar şi săli de conferinţe. Clădirea va servi şi drept centru de instruire pentru medicii de la urgenţă din nordul ţării. 

Punctul de asistență medicală urgentă din Donduşeni are 45 de angajaţi şi deserveşte 27 de localităţi.

"Acum este super. Chiar e de nota zece. Avem absolut toate condiţiile avem şi vestiar şi duş şi tot. Sală de instruire, sală de şedinţă, bucătărie spaţioasă, avem trei garaje mari la fel minunat", a zis şefa Serviciului de Urgenţă Donduşeni, Ina Marcoci.

"Noi am început a lucra în două camere ei şi şeful, iar în altă cameră erau felcerii şi medici toţi lucrau împreună. Era foarte greu, condiţiile erau rele. Acum avem un sediu care ne place foarte mult", a spus angajata Centrul de Urgenţă, Ludmila Prodan.

"Dormeam pe "rascladuşcă", într-o cămeruţă mică. Numai noi ştim cum am dormit. Fără încălzire, cu paltoanele de acasă eram îmbrăcaţi, încălţaţi. Acum e foarte bine", a menționat felcerul Maria Gorceac.

Acum, două echipe de medici sunt disponibile să acorde ajutor medical 24 de ore din 24.

"Următorul pas pe care o să îl facă centrul naţional asta o să fie de acum pregătirea necesarului pentru a deschide încă o echipă. Spaţii deja aveţi", a spus deputatul PDM, Boris Golovin.

Pentru reparaţia centrului s-au cheltuit 3,8 milioane de lei, iar lucrările au decurs în jur de patru luni.

"Aici o să fie şi un centru de instruire preconizat pentru instruirea atât a colaboratorilor cât şi a lucrătorilor din alte instituţii medicale pompieri, poliţişti, etc. Dar accentul se pune pe personalul medical şi auxiliar", a afirmat directorul adjunct, Centrul Naţional de Asistenţă Medicală, Alexandru Ghidirimschi.

Aleşii democraţi susţin că în timpul apropiat, în sistemul medical, vor fi făcute mai multe investiţii.

"Sunt sigur că condiţiile sunt foarte bune deoarece noi ştim în ce condiţii aţi activat anterior. Anul 2018 este cu siguranţă un an al schimbărilor, iar sistemul spitalicesc nu face niciun fel de diferenţiere", a zis deputatul PDM, Iurie Chiorescu.

În ultimii doi ani, Centrul Naţional de Medicină Urgentă Prespitalicească a modernizat şi a deschis 26 de sedii pentru serviciul de urgenţă.

Lasă un comentariu