Cercetat penal pentru omor. Un tânăr din Roşcani a ucis cu deosebită cruzime o bătrână

Embed:

Caz şocant în satul Roşcani, raionul Străşeni. O bătrână a fost violată, iar apoi ucisă în bătaie de către un tânăr din localitate. Crima a fost comisă marţi seara. Zeci de poliţişti au căutat suspectul care se ascundea într-o pădure din apropierea satului. Ieri seară, bănuitul, care era înarmat cu o armă de vânătoare deţinută ilegal, a fost încătuşat de poliţişti. 

Tânărul de 24 de ani se întorcea de la lucru, iar pe drum s-a certat cu o vecină de 65 de ani. Fiind în stare de ebrietate, el a târât bătrâna într-o casă părăsită, a violat-o şi a bătut-o până a omorât-o. Suspectul a trecut pe acasă de unde şi-a luat arma de vânătoare deţinută ilegal şi a fugit în pădure. Poliţia l-a căutat două zile. 

"Asupra lui a fost ridicată arma din dotare, care nu o deţinea legal de model TUZ. Şi în plus trei cartuşe, care presupunem intenţiona ori să aplice arma în cazul reţinerii, ori să se sinucidă", a spus şeful Poliţiei Criminale a IP Străşeni, Marin Constantin.

Suspectul şi-a recunoscut vina.

Corpul neînsuflețit al femeii a fost găsit miercuri dimineața de câțiva copii, care se jucau în apropiere.
Îngroziţi de cele văzute, adolescenţii au alertat vecinii şi rudele victimei. Apropiaţii povestesc că femeia era atât de mutilată încât cu greu au recunoscut-o.

"Se vede lacul de sânge, cum a târât-o pe ea acolo şi aruncată cu picioarele în sus. De aici, am stat şi m-am uitat numai la faţa straşnică şi m-am dus pentru că nu ştiam că e ea. Nici mahala nu a recunoscut-o", a precizat cumnata victimei, Galina Ţurcan.

În seara crimei, femeia a fost văzută de vecini în timp ce rupea iarbă pentru animale în curtea părăsită. Oamenii spun că nu au auzit nimic suspect.

Pe numele suspectului a fost iniţiată o cauză penală pentru omor cu deosebită cruzime şi viol. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă detenţie pe viaţă. 

Lasă un comentariu