Chiril Lucinschi NU scapă. Judecătorii au respins cererea avocaţilor de a clasa dosarul

Embed:

Fostul deputat PLDM Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani, încearcă să se ascundă în spatele imunităţii parlamentare de care a beneficiat, pentru a scăpa de judecată.

Avocaţii lui Lucinschi au cerut, astăzi, în instanţă clasarea dosarului, pe motiv că acesta ar fi fost deschis în timp ce Lucinschi era parlamentar, fără a fi cerută permisiunea Legislativului.

Procurorii au demonstrat, însă, că urmărirea penală a fost pornită în mod legal, aşa că magistraţii au respins solicitarea apărătorilor.

"Considerăm că este o încheiere neântemeiată, urmărirea penală a fost pornită absolut în mod anticonstituţional, cu încălcarea normelor de procedură penală", a spus avocata lui Chiril Lucinschi, Corina Stratan.

"Creditele care au fost luate sub gajul casei mele, au fost toate rambursate", a menționat învinuitul, Chiril Lucinschi.

De cealaltă parte, procurorii susţin că procesul penal a fost pornit fără abateri de la lege. 

"Încheierile judecătoriei pe cauza Lucinschi sunt legale şi întemeiate. Următoarea şedinţă a fost fixată pentru 17 octombrie, când deja se va începe examinarea în fond a cauzei", a comentat procurorul, Vladislav Bobrov.

Chiril Lucinschi, cercetat în arest la domiciliu, este învinuit de spălare de bani în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Potrivit anchetatorilor, între anii 2012-2014, Lucinschi ar fi spălat sume mari de bani prin intermediul a trei firme care-i aparţin, dar şi prin câteva companii off-shore și persoane interpuse. Fostul deputat PLDM pledează nevinovat.

Lasă un comentariu