Menu

Chișinăul văzut prin monoclu. Detalii pe care cu siguranță nu le-ai știut

Orașul Chișinău este plin de istorie și curiozități. Mulți din noi cunoaștem doar traseul de acasă la muncă, dar habar nu avem, ce istorii ascund clădirile care ne înconjoară?

Să știți că Centrul de Urbanism a lansat un proiect inedit, în care invită locutorii capitalei să facă o călătorie în timp și să vadă Chișinăul prin monoclu.

Chișinăul prin monoclu este o inițiativă a organizației ne guvernamentale Centrul de Urbanism. Ei și-au propus să le arate moldovenilor un altfel de Chișinău, iar primul tur a avut loc în Grădina Publică Ștefan cel Mare.

Până acum au fost organizate 11 tururi, în diverse locații, printre care cimitirul evreiesc și cel armenesc. De asemenea, ghizii le-au povestit chișinăuienilor despre copacii protejați, dar și străzile  Chișinăului, de la Alexandru cel Bun până la Albișoara.

Deși s-ar părea că nu au nimic deosebit, curțile  blocurilor de locuit au atras atenția oamenilor, mai ales că și acestea ascund istorii interesante. 

Teatrul Național Mihai Eminescu a fost o adevărată descoperire pentru unii vizitatori.

Următorul tur va avea loc la muzeul Patrimoniului evreiesc. Excursia va fi cu siguranță una captivantă, mai ales că după cel de al doilea război mondial o bună parte a locuitorilor capitelei, erau evrei.

Excursiile de pe străzile capitalei vor fi reluate la primăvară, până atunci acestea vor fi organizate în clădiri istorice.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.