Cititori atraşi prin artă. Un tânăr a pictat un perete al Bibliotecii din satul Costeşti

Un pictor tânăr şi ambiţios din satul Costeşti, raionul Ialoveni, și-a propus să facă biblioteca din localitate mai atractivă pentru copii și i-a reușit. Alexei Luca a transformat unul dintre pereţii instituţiei într-o adevărată operă de artă. 

Alexei a muncit la această pictură aproape o săptămână. Artistul spune că a vrut să arate prin desenul său că cititul ne poate ajuta să evadăm din realitate și să cunoaștem lumi noi.

"Am făcut o schiță, apo am proiectat-o pe segmente diferite, pe metraje. Mai întâi, am desenat schița pe perete cu un instrument lung. Așa, stau de la distanță și desenez, pentru că de aproape este mult mai greu", a spus pictorul, Alexei Luca.

Lucrarea a costat peste cinci sute de euro, care au fost colectaţi prin intermediul platformei de donaţii Guvern 24.

"Sunt peste 20 de donatori, iar majoritatea dintre ei sunt locuitori ai satului Costești. Ei au putut dona fie prin card, fie prin SMS. Majoritatea donațiilor au fost sume de la zece până la 50 de euro", a menționat administratoarea platformei "Guvern 24", Maria Bivol.

Șefa Bibliotecii din Costești spune că ideea lui Alexei nu a luat-o prin surprindere, întrucât tânărul este foarte activ social.

"Eu cred că această pictură murală va schimba radical vizibilitatea bibliotecii în comunitate și va atrage mai mult utilizatori", a afirmat şefa Bibliotecii din satul Costeşti, Maria Bortă.

Copiii din sat sunt încântaţi de pictura tânărului. 

Alexei şi-a propus să coloreze și clădirea Liceului Teoretic "Olymp" din Costești. Lucrările vor începe în toamnă, datorită unui grup de săteni care au donat în acest scop o mie de euro. 

Lasă un comentariu