"Clasa funcţionarilor publici se măreşte!" Absolvenţii Academiei de Administrare Publică din Moldova şi-au primit diplomele

Cei peste două sute de absolvenţi care şi-au făcut studiile de masterat la Academia de Administrare Publică din Moldova şi-au primit diplomele. Acestea au fost înmânate de premierul Pavel Filip, care i-a asigurat pe viitorii funcţionari publici că domeniul în care şi-au făcut studiile va progresa. Asta datorită reformei administraţiei publice care urmează să fie implementată în scurt timp. 

"Vă doresc dumneavoastră să aplicaţi aceste cunoştinţe pe care le-aţi primit aici la Academia de Administrare Publică, să le aplicaţi în activitatea dumneavoastră, astfel încât să vă puteţi realiza obiectivele", a spus Filip.

Rectorul Academiei de Administrare Publică a precizat că de pe băncile academiei ies viitori funcţionari publici calificaţi.

"Această armată de funcţionari publici care vor primi astăzi diplomele vor complecta acel număr al funcţionarilor publici din Republica Moldova. Absolvenţii Academiei de Administrare Publică care au deja titlul de master sunt peste cinci mii", a menţionat Oleg Balan, rectorul Academiei de Administrare Publică din Moldova.

Din prima generație de absolvenți ai Academiei face parte și preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuţa:

"Când a venit ideea ca să fondeze academia se numea o fabrică a elitei moldoveneşti şi eu cred că acest scop se atinge. Clasa funcţionarilor publici se măreşte şi vin cadre tot mai noi".

Absolvenții sunt nerăbdători să pună în practică cunoştinţele acumulate pe parcursul anilor de studii:

"Atunci când am decis să fac masteratul nu am stat nici o secundă pe gânduri în privinţa selecţiei instituţiei de învăţământ. Mă mândresc cu ceea ce am învăţat aici şi sper eu că o să implementăm pe viitor în succesul ţării noastre".

"Încerc un sentiment profund de emoţii din considerentul că după doi ani jumătate de studiere a administraţiei publice este momentul în care am reuşit să studiez amănunt acest domeniu".

"Eu aici am primit aceste cunoştinţe, datorită înaltului profesionalism al corpului profesoral didactic care este în Academia de Administrație Publică".

Academia de Administrare Publică este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară. Instituţia a fost fondată acum 23 de ani.

Lasă un comentariu