Colaborare fructuoasă între București și Chișinău. Silvia Radu şi Gabriela Firea au semnat o serie de proiecte în domeniile cultură, educaţie şi sănătate

Embed:

Medicii din Chişinău vor beneficia de stagiuni în spitalele din Bucureşti. Specialiştii vor avea această oportunitate după ce primarul  interimar al Chişinăului, Silvia Radu a semnat un proiect în acest sens cu omologul său de la Bucureşti. La rândul său, primarul general al capitalei României, Gabriela Firea, a subliniat disponibilitatea pentru identificarea unor noi domenii de colaborare.

Edilii celor două capitale au semnat o serie de proiecte în domeniile cultură, educaţie şi sănătate, în cadrul unei vizite efectuate la Bucureşti de către primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu.

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin votul Consiliului General la următoarea şedinţă, va dona 2 autobuze urbane care vor realiza un traseu urban stabilit de doamna primar al municipiului Chişinău", a spus primarul general al oraşului Bucureşti, România, Gabriela Firea.

Un alt proiect prevede cooperarea dintre bibliotecile celor două capitale. În cadrul acordului, biblioteca metropolitană Bucureşti va face o donaţie de carte pentru Biblioteca Municipală Bogdan Petriceicu Haşdeu. Edilii din Bucureşti şi Chişinău au stabilit să organizeze şi o săptămână a culturii de la Chişinău la Bucureşti, respectiv, o săptămână a teatrelor din Bucureşti la Chişinău.

Un alt acord prevede ca elevii olimpici din Chişinău să beneficieze de locuri în tabere la munte şi la mare în România. În domeniul sănătăţii, programul include organizarea stagiunilor pentru medicii din spitalele din Chişinău.

Primarul general interimar, Silvia Radu, a apreciat sprijinul Bucureştiului.

"Aceste proiecte care vor fi implementate în urma semnării acestuia vor avea un impact direct asupra dezvoltării oraşului Chişinău şi a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi locuitorilor municipiului Chişinău", a afirmat primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu.

Silvia Radu şi Gabriela Firea au stabilit ca o echipă de experţi români să vină la Chişinău pentru a perfecta un program de consolidare şi renovare a Maternităţii numărul 1 şi a Liceului Mihai Eminescu.

Gabriela Firea şi Silvia Radu şi-au dăruit câte o ie, iar primarul general al oraşului Bucureşti a anunţat că va vizita Chişinăul în data de 6 martie.

Lasă un comentariu