Colaborare mai strânsă. Pavel Filip a discutat cu premierul şi preşedintele Georgiei

Embed:

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la Tbilisi, cu omologul său georgian, cu care a discutat despre priorităţile comune ale Moldovei şi Georgiei. Cei doi şefi de Guvern au semnat două convenţii, care au scopul de a stimula investiţiile economice şi a dezvolta colaborarea dintre comunităţile de business din cele două state.

La Tbilisi, Pavel Filip a fost întâmpinat de fanfara naţională georgiană, care a interpretat imnul ţării noastre. 

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere tete-a-tete cu omologul său georgian, Giorgi Kvirikashvili, iar printre subiectele abordate se numără priorităţile pe care le au Moldova şi Georgia privind Acordurile de Asociere cu Uniunea Europeană. În acest sens, ţările noastre vor face schimb de experienţă. 

Dialogul dintre oficiali a continuat la ședința în format extins a delegațiilor celor două țări.

Un alt subiect discutat a fost colaborarea economică dintre Moldova şi Georgia. Cei doi premieri au semnat două convenţii privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale. Astfel, în curând, 27 de companii moldoveneşti vor participa la un forum economic organizat în Georgia.

Până acum, între Guvernele de la Chişinău şi Tbilisi au fost semnate peste 30 de acorduri bilaterale.

În cadrul aceleeaşi vizite, premierul Pavel Filip s-a întâlnit şi cu preşedintele Georgiei, Giorgi Margvelashvili. Cei doi oficiali au discutat despre importanța dezvoltării parteneriatului bilateral.

De asemenea, preşedintele georgian a confirmat disponibilitatea țării sale de a intensifica relațiile comercial-economice cu Republica Moldova.

Lasă un comentariu