Coloana prim-ministrului palestinian, Rami Hamdallah, ţinta unui ATENTAT cu BOMBĂ în timpul unei vizite în Fâşia Gaza

Embed:

Coloana prim-ministrului palestinian, Rami Hamdallah, a fost ţinta unui atentat cu bombă în timpul unei vizite în Fâşia Gaza. Presa străină scrie că oficialul a scăpat nevătămat. Partidul Fatah, din care face parte premierul, consideră că în spatele atacului ar sta militanţii palestinieni din gruparea rivală Hamas. 

Explozia s-a produs la scurt timp după ce coloana oficială a demnitarului a intrat în Fâşia Gaza. 

"E un act laş care atentează la unitatea ţării, subliniez - unitatea ţării. A fost şi este poziţia noastră continuă", a spus şeful Serviciului de  Informaţii din Palestina, Majed Faraj.

Atentatul terorist nu a fost, deocamdată, revendicat, dar susţinătorii lui Hamdallah presupun că autorii ar face parte din gruparea Hamas, care conduce Fâşia Gaza. Reprezentanţii mişcării neagă, însă, orice implicare în atac şi promit o investigaţie transparentă.

"Mişcarea Hamas condamnă această crimă teribilă care afectează securitatea şi stabilitatea din Fâşia Gaza, dar şi unitatea şi reconcilierea palestinienilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum.

Atacul a afectat procesul de apropiere dintre Hamas, gruparea care controlează Fâşia Gaza, şi Autoritatea Palestiniană, formată de mişcarea Fatah, care controlează Cisiordania - celălalt teritoriu palestinian.

Relaţiile dintre cele două grupări s-au înrăutăţit în 2007, după ce Hamas a înlăturat cu forţa reprezentanţii Fatah din Fâşia Gaza. 

Lasă un comentariu