Comemorări în Sua. Trump a ţinut un minut de reculegere la Casa Albă

Embed:

Președintele american, Donald Trump, a ţinut un minut de reculegere la Casa Albă în memoria victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

El a fost însoţit de numeroşi colaboratori şi de către soţia sa Melania. Acum 16 ani, teroriştii au încercat să îngenuncheze Statele Unite. Aproape trei mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii turnurilor gemene din New York.

În locul în care se înălţau clădirile World Trade Center a fost organizată o ceremonie comemorativă. La eveniment au participat câteva mii de oameni, care au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor sângerosului atentat. Rudele celor decedaţi au rostit discursuri. 

Un omagiu a fost adus şi la Washington, unde acum 16 ani un avion de pasageri a fost deturnat şi s-a prăbuşit peste clădirea Pentagonului. În acest loc au fost construite o capelă şi un monument.

La ora 8 şi 46 de minute, în 2001, un avion de pasageri a lovit turnul nordic al complexului World Trade. Aeronava, deturnată de teroriști, a intrat în clădire cu 790 de kilometri pe oră. Impactul a fost atât de puternic încât şase etaje au fost distruse.

Masacrul din 11 septembrie 2001 i-a fost atribuit reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de către Osama bin Laden. Liderii grupării jihadiste a fost găsit şi ucis abia peste zece ani de la producerea atacurilor.

Lasă un comentariu